به گزارش پایگاه خبری ” چرخ اقتصاد” در دی ماه ١۴٠٢ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور نشان می دهد. در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها. اقلام گوشت گوسفند با ١٠,٩ درصد ، گوشت گاو یا گوساله با ٣.٩ درصد و”کنسرو تن ماهی با ٣.١ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، در گروه نان و غلات، اقلام رشته آش با ٣,۴ درصد و ماکارونی با ٢.٢ درصد و بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به برنج ایرانی درجه یک با ٠.٧- درصد می باشد.
در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن. بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شیر خشک با ٧,٨ درصد ، تخم مرغ ماشینی با ١.٩ درصد و کره پاستوریزه با ١,٧ درصد. همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به روغن نباتی جامد با ٣.٢- درصد و روغن مایع با ١.٨- درصد می باشد.
بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه
در گروه میوه و خشکبار؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با ١٧,٢ درصد . انار با ١٣.٩ درصد و کشش پلویی با ٧.٨ درصد همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به خربزه با ١۵.٩- درصد و پرتقال با ۴.۴- درصد میباشد.
در گروه سبزیجات و حبوبات؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به پیاز با ١٧,٧ درصد. قارچ با ۴.٩ درصد و فلفل دلمه ای با ۴.٠ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجه فرنگی با ١٣.۵- درصد و کدو سبز با ١.٩- درصد است.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها. بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به سس گوجه فرنگی با ٣,١ درصد ، چای خارجی بسته ای با ١.٨ درصد. رب گوجه فرنگی با ١.۵ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به شکر با ٠.۴- درصد و قند با ٠.٣- درصد میباشد.