امروز : جمعه, 18 آبان, 1403

بازار قحطی زده خودرو 

مسیح-فرزانه
بازار خودرو از دی ماه سال جاری تا امروزبا رشد افزایش قیمت روبرو شده و رشد خزنده پیدا کرد و با تحولات منطقه ای طی 3 هفته گذشته تبدیل به بازار هیجانی شد به عبارتی بازاری که داشت ارام ارام افزایش قیمت پیدا می کرد به یکباره قیمت ها با حالت انفجاری روبرو شد دلیل  اصلی این ماجرا طبعا افزایش قیمت ارز بود که مزید بر علت شده است.
در حوزه خودروهای وارداتی نیز قول هایی از سوی وزارت صمت در مهر ماه مبنی بر واردات 60 هزار دستگاه خودرویی تا پایان سال که  محقق نشد یعنی به عبارتی هر ماه 10 هزار خودرو تحویل داده شود این در حالیست که طبق آخرین امار گمرک که مربوط به دو هفته قبل است  4 هزار و 997 دستگاه خودرو بیشتر وارد نشده است که از این تعداد 1200 دستگاه پلاک شده و مابقی همچنان نشده است. بنابراین پاسکاری بین نهادها یکی از پالس های منفی به بازار است که بازار را سردرگم میکند. زمانیکه کوچکترین تحولی در منطقه شکل میگیرد ارز جهش  ناگهانی میکند و این ها نشان دهنده عدم پایداری اقتصادی همچنین کنترل دستوری و مصنوعی قیمت ارز است.
همچنین اتفاقی که در حوزه خودروهای داخلی افتاده و بخش زیادی از مصرف کنندگان از این خودروها استفاده میکنند صحبتی است که در خصوص عرضه 120  هزار دستگاه خودرو با 5 درصد زیر حاشیه بازار به میان آمده بود و مشخص بود که هیچ نگاه کارشناسی پشت این حرف نیست و پالسی بود که وزارت صمت به صورت ناملموس  به سمت ازاد سازی قیمت برود اما عملا انجام این کار بسیار خطرناک بود چراکه بازار خودرو در حوزه داخلی طبق امار خودروسازان 1 میلیون دستگاه را رد نکرده اند و با توجه به زمان باقی مانده تا پایان سال طبق وعده وزارت صمت،خودروسازان باید 1 میلیون و 600 هزار دستگاه تا پایان سال عرضه کنند که عملا  نشان دهنده این است که بازار در سال جاری با کسری 500 تا 600 هزار دستگاه خودرو مواجه است و این سبب پالس منفی می شود .
بر این اساس یکی از خودروسازان نیز اعلام کرده که امسال در مقایسه با  زمان مشابه سال گذشته 18 درصد کاهش تولید و مونتاژ داشته است که بخش قابل توجهی از آن نیز در 3  محصول بوده است  که بیشترین قیمت ها را طی 3 هفته اخیر داشته اند.
بنابراین کسری در بازار خودرو داخلی عملا شبیه زمین خشکی است که قحطی زده شده است  و قطره ابی در آن به سرعت از بین می رود و 120 هزار دستگاه اعلام شده صرفا همچون مسکن عمل میکرد و در صورت عدم ادامه این روند  بازار از این اوصاع خارج تر می شد.
تراز تجاری کشور نیز نشان می دهد حجم واردات بیش از صادرات است که همه این ها پالس های منفی است که در بازار خودرو بار مضاعف ایجاد میکند .
امسال به دلیل کنترل قیت ارز و خودرو عملا از نیمه دوم سال از دست رفتن بازار و در رفتن فنر  دور از ذهن نبود . بنابراین مجموع این اتفاقات نشان می دهد که بازار خودرو در میان مدت و دراز مدت رو به بالا خواهد بود و هر نوسان ، تعدیل قیمت و اصلاح قیمتی صرفا مقطعی و کوتاه مدت است.
همچنین آمارهای منفی از سوی خودروسازان و افزایش قیمت ارز سبب به وجود آمدن شرایط بازار خودرو امروز شده است در این شرایط و در بازار هیجانی و غیر منطقی ، چه خریدار و چه فروشنده دچار ترس و سردرگمی می شود و عملا خرید و فروشی صورت نمیگیرد وبه نظر می رسد  بازار خودروی پیش روی شب عید همچنان بازار گران و به هم ریخته وهمراه با ترس مشتری خواهد بود .
مسیح فرزانه – کارشناس خودرو

هشتک ها

اشتراک خبر

تلگرام
واتساپ
ایمیل

لینک کوتاه این خبر

https://charkheghtesadnews.ir/?p=3205

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها